Zou jij ook graag meer dan modaal verdienen?

Je bent niet alleen. Veel mensen zouden geen ‘nee’ zeggen tegen een hoger inkomen. Deze mensen zijn alleen niet bereid er harder langer of harder voor te werken.

Geld maakt niet gelukkig. Veel mensen met een modaal inkomen zijn ontzettend gelukkig, zeker in Nederland. Maar een ruimere portemonnee heeft zeker voordelen.

Ik heb het dan niet over een extra auto of een tweede vakantiehuis. Spullen kopen met geld maakt inderdaad niet gelukkig. Maar mensen met genoeg geld hebben wel een grote zorg minder. Ze hebben minder stress, minder zorgen, en meer vrijheid.

Zekerheid. Vrijheid. Rust.

Geld maakt niet gelukkig. Maar het maakt je leven wel makkelijker. Hieronder lees je drie manieren waarop je leven aangenamer wordt wanneer geld geen zorg meer is.

 • Meer zekerheid. Als je genoeg geld hebt kan je rustig achterover leunen. Je weet dat je comfortabel met pensioen kan gaan. Je kan de kleinkinderen naar school sturen. Of je kan die mooie wereldreis maken. En je hoeft er niet elke euro voor om te draaien.
 • Meer vrijheid. Je hebt alle vrijheid om de leuke dingen in het leven te doen. Je kan vroeg met pensioen, of minder werken. Je hebt meer tijd voor de kinderen. Je hebt meer tijd voor je hobby’s.
 • Meer rust. De meeste ruzies in een relatie gaan over geld. Als geld geen zorg meer is, is dat ook een zorg minder voor je relatie. Je kan dan alle krantenberichten lezen zonder rillingen te krijgen over de toekomst van je baan, je inkomen, of je pensioen. Mensen met genoeg geld hebben meer rust in hun leven.

Een passief inkomen – wat is het

Ok. Leuk. Maar hoe ga je dan extra geld verdienen als je al voltijd werkt?

Eerst moet je begrijpen hoe geld werkt. Het is namelijk niet nodig om extra te werken om meer te verdienen. Het is een kwestie van slimmer werken.

Rijke mensen zijn in grote lijnen allemaal hetzelfde. Ze werken niet voor hun geld. Ze laten geld voor hen werken. Hierdoor worden ze letterlijk slapend rijk.

Dit noemen we een passief inkomen. Passief inkomen is het tegenovergestelde van actief inkomen, zoals een uurloon.

Rijke mensen snappen als geen ander de kracht van passief inkomen. Hieronder leg ik uit hoe ook jij dit magische concept kan toepassen om je inkomen binnen enkele jaren te verdubbelen. Lees dus gauw door.

Hoe krijg je een passief inkomen

Passief inkomen is geld dat je verdient zonder te werken. Het is inkomen uit kapitaal.

Door geld te investeren in bezittingen verdien je automatisch een inkomen. Voorbeelden van bezittingen en hun inkomen zijn:

 • Vastgoed (huur)
 • Obligaties (rente)
 • Aandelen (dividend)

  Investeer vandaag je geld in bezittingen als deze en je passief inkomen is binnen enkele jaren genoeg om van te leven.

Is een passief inkomen bouwen moeilijk?

Investeren in bezittingen is niet moeilijk of riskant. Al denken veel mensen dat wel.

De enige manier om rijk te worden is om langzaam rijk te worden. Snel rijk worden is, behalve met veel geluk, voor de meeste mensen niet mogelijk.

Investeer voor de lange termijn en bouw geleidelijk een passief inkomen op. Hier pluk je in de toekomst de vruchten van.

Lees jezelf goed in over de voordelen en nadelen van investeren. Voor vastgoed heb je veel geld nodig om te beginnen, maar je kan ook een hoger rendement verdienen. Obligaties verdienen minder, maar hebben wel een constant inkomen. Aandelen schommelen meer dan andere beleggingen, maar de potentiele winsten zijn ook veel groter.

Het belangrijkste is dat je belegt voor de lange termijn. Je belegt om een passief inkomen op te bouwen. Niet om over één dag rijk te worden.

Een passief inkomen bouwen in twee stappen

Je kan al voor een paar euro aandelen kopen van de meest winstgevende bedrijven ter wereld. Daarom zijn aandelen voor bijna iedereen de meest geschikte bezitting om in te investeren.

Er zijn twee dingen die je moet doen om een bovenmodaal inkomen te krijgen. Elke maand veel geld sparen, en dat spaargeld slim beleggen. Zo simpel is het. Rijk worden is niet ingewikkeld, maar het kost wel discipline.

 • Sparen – Leg elke maand een vast bedrag opzij voor later. Stel je aankopen vandaag uit zodat je daar later de vruchten van kan plukken.

  Consumeer minder en investeer meer. Door je geld vandaag te investeren in bezittingen die een passief inkomen genereren kan je over een paar jaar je aankopen financieren van je passief inkomen.

  Sparen is voor veel mensen lastig. Aankopen uitstellen vergt discipline. Maar als je een doel hebt en een plan van aanpak maakt dan is het zeker mogelijk. Slim sparen is de eerste stap naar een bovenmodaal inkomen.

 • Investeren – Sparen is tegenwoordig helaas niet genoeg. Je krijgt van de bank minder dan 2% rente op je spaarrekening, terwijl de inflatie op bijna 3% ligt.

  Dat betekent dus dat je geld minder waard wordt.

  Als je investeert in aandelen van sterke en winstgevende bedrijven wordt je geld over de lange termijn automatisch meer waard. Hoe dit kan lees je hier.

Waarom ook jij langzaam rijk kan worden

Geld maakt niet gelukkig. Financiële vrijheid echter wel. Daarom is een passief inkomen zo goed voor je. Deze magische combinatie, slim sparen en verstandig beleggen, is je sleutel tot rijkdom.

Langzaam rijk worden is verstandig rijk worden. Verander je leven niet ingrijpend om je financiële situatie te verbeteren. Spaar elke maand een vast bedrag en investeer het in veilige bedrijven die over de lange termijn meer waard worden.

Geld maakt niet gelukkig, maar het geeft wel meer rust, vrijheid, en zekerheid. Begin daarom vandaag met het bouwen aan een passief inkomen. Je plukt er over een paar jaar de vruchten van.

Over de auteur

Seadna Quigley is mede-eigenaar van www.mangodream.nl, een blog waarin je leert hoe je een passief inkomen opbouwt. Op zijn website lees je alles over het genereren van een passief inkomen door slim te sparen en verstandig te beleggen in aandelen. Neem gerust een kijkje op zijn blog, of stuur hem je vragen of opmerkingen via seadna@mangodream.nl.

 

Wat is payroll

Bij payrolling wordt het bedrijf welke de payroll uitvoert juridisch gezien de werkgever, de feitelijke werkgever blijft echter het bedrijf waar je je werkzaamheden uitvoert en ook hebben zij de dagelijkse leiding. Een bedrijf actief in payrolling neemt echter veel van de verplichtingen en risico’s die verbonden zijn aan de werkgever over. Het werken met payrolling kan interessant zijn voor ieder bedrijf welke met personeel werkt, voor zowel op korte als langer termijn. Een onderneming heeft dan eigenlijk in dat geval een externe afdeling personeelszaken.

 

Payroll als werknemer

Het lijkt alsof payrolling alleen voor werkgevers interessant is maar ook werknemers kunnen er zo hun voordeel mee hebben. Zo heb je vaak betere arbeidsvoorwaarden, denk aan pensioen en ziekteregeling,

 

Baanzekerheid

Het kan voorkomen dat je werkgever geen contract voor onbepaalde tijd kan of mag aanbieden, in dat geval kan een payroll-bedrijf dit op zich nemen. Hierdoor blijft de kennis binnen het bedrijf en behoud je als werknemer je baan.

 

Ondersteuning P&O

De P&O ondersteuning voor werknemer kan vaak vooruit gaan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een payroll-bedrijf. Vaak zijn deze veel professioneler, netter en zeker ook effectiever en informatiever. Zij weten van alle regeltjes en mogelijkheden binnen het arbeidsrecht en voor hen is dit de core-business

 

Welke taken neemt een payrollbedrijf over?

Het payrollbedrijf neemt arbeidsrechtelijke risico’s over wat betekend dat administratieve handelingen, zoals loonbetalingen, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, arbeidsovereenkomsten, ontslagprocedures en salarisadministratie, voor het payrollbedrijf zijn.

 

Tarieven bij payrolling

Een bedrijf actief in payrolling hanteert natuurlijk wel tarieven voor zijn diensten. Wanneer je als ondernemer voor een poayrolling-bedrijf kiest nemen zij het juridisch werkgeverschap over, de personeelskosten vallen hier ook onder. Je kunt online diverse tools vinden die er voor kunnen zorgen dat je ongeveer kunt berekenen wat het tarief voor jouw onderneming zal zijn

 

Payrolling voor zelfstandigen

Velen weten het niet maar payrolling is een mooie andere optie welke staat tussen loondienst en zelfstandig ondernemerschap. Door gebruik te maken van payrolling combineer je de zekerheden van loondienst met de vrijheid van het ondernemer zijn.

 

Hierbij een korte update van het modaal inkomen van afgelopen jaar en wat er het komende jaar wordt verwacht en zelfs al wat er voor volgend jaar wordt verwacht.

 

Modaal inkomen 2013

Het modale inkomen in 2013 is net als in 2012 en 2011, 33.000 euro. Het is bruto per maand 2.541 euro en netto 1.829 euro.

Dit was het meest voorkomende gemiddelde inkomen in 2013.

 

Verwacht modaal inkomen 2014

Voor 2014 wordt het modaal inkomen geschat op 34.000 euro. Bruto per maand 2.618 euro en netto per maand 1.884 euro.

 

Verwacht modaal inkomen 2015

Tenslotte is er voor 2015 ook al een verwachting. Er wordt dan geschat op een modaal inkomen van 34.500 euro. Bruto per maand 2.657 euro en netto per maand 1.912 euro .

 

Ondanks dat het modaal inkomen in 2013 gelijk was aan dat van 2011 en 2012, wordt er voor de komende jaren een lichte stijging verwacht.

 

Wanneer u uw wegenbelasting wilt berekenen is het vaak moeilijk om hiervoor de juiste site te vinden. Het is erg gemakkelijk om op een dwaalspoor te komen van vage en onoverzichtelijke sites die u allen een of andere hypotheek of autoverzekering proberen aan te smeren. Het modaal inkomen kan in veel gevallen worden gebruikt als referentiemiddel. Vaak worden cijfers uit het modaal inkomen gebruikt bij verslagen die zijn geschreven voor mensen die bezig zijn met wegenbelasting berekenen. Wanneer je je autobelasting wilt uitrekenen is het vaak handig om dit soort cijfers bij de hand te hebben!

Bij een modaal inkomen wil je niet al te veel geld kwijt zijn aan verzekeringsproducten. Wil je besparen op je verzekeringskosten ga dan je huidige verzekering vergelijken met andere producten op www.vergelijken.net.

 

Wij bij modaalinkomen2011.nl willen u allemaal een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen! Laten we er in 2012 het beste van maken! Het modaal inkomen 2012 is met 50 euro gestegen! Dat is uitstekend nieuws voor ons allemaal. Denk aan alle rijkdommen waarmee u uzelf kunt verwennen. Luxe badhuizen, champagne, kaviaar, dure sportauto’s en spectaculaire vakanties. Alles is mogelijk wanneer je boven het modaal inkomen zit.

Heeft u goede voornemens op financieel gebied? Misschien wilt u sparen voor dat mooie huis in Frankrijk, of voor die mooie auto die u zag. Andere mensen sparen weer voor een hypotheek of een enorm bedrag te lenen van een financiële instelling. Veel mensen onderschatten wat voor jaar 2012 gaat worden qua modaal inkomen, het gaat echt een prachtjaar worden. De minister van economische zaken heeft al een fles champagne opengebroken in de tweede kamer en kondigde de komst van de tweede gouden eeuw aan. Nederlandse schepen staan weer in de havens en zullen binnenkort de wereld veroveren.

De eerste missie om het modaal inkomen van 2012 te verhogen is uiteraard het innemen, bezetten en uitbuiten van de gigantische diamantmijnen in centraal Afrika. We zullen goed uit moeten zoeken waar die zich bevinden, maar het zou iedereen wat geld en inkomen opleveren wanneer we die in handen zouden krijgen.

Zo is ook piraterij een goede oplossing om geld in het latje te krijgen in tijden van financiële crisis. Menige mensen hebben al voorgesteld om piraterij te overwegen op de noordzee en voor de kust van Somalië. Er is veel geld te halen aan boord van internationale vrachtschepen. Een gekaapte olietanker levert al snel een paar miljoen op, de nodige bemanning kunnen individueel ook voor een flinke buit garant staan. Zo zou het modaal en het gemiddeld inkomen flink omhoog schieten in 2012 en 2013.

In ieder geval, succes en voorspoed in dit prachtig jaar, sla je slag en laat je niet teveel afleiden door nonsens op internet!

 

Welkom allen op de gloednieuwe blog van modaalinkomen2011.nl! Hier zult u geregeld updates vinden over de meest recente financiële en economische ontwikkelingen in ons landje! Ook zal er geregeld nieuws te vinden zijn over geld verdienen, geld verdienen op internet en allerlei manieren waarop u en uw partner snel geld kunnen verdienen.

Wij streven ernaar om de #1 plek op internet te zijn wat modaal inkomen betreft, dat u de term modaal inkomen hoort en gelijk aan ons denkt, dat is tot nu toe uitstekend gelukt.

Relevante links:
-Uitverkoop en aanbiedingen
-Goedkope studentenverzekering
-Goedkope vliegtickets
-aanbiedingen
-Oldtimerverzekering
-Autoverzekering vergelijken

 


Inkomstenbelasting is een zeer brede term met veel synoniemen en aliassen. Toch betekent het overal ter wereld wel ongeveer hetzelfde. Inkomstenbelasting is een belasting die een staat (bijvoorbeeld een land) aan zijn inwoners oplegt mits deze aan de bepalende criteria voldoen. Het betekent letterlijk dat men een deel van zijn inkomen af moet staan. Hoeveel dit bedrag is, en aan wie je het af moet staan verschilt per situatie. In enkele landen kunnen meerdere inkomstenbelastingen worden geheven. Dan zou je bijvoorbeeld belasting betalen aan de staat, provincie en daarna de gemeente!

In Nederland staat inkomstenbelasting voor één specifiek type belasting namelijk de rijksbelasting. De wet die dit regelt heette tot 2001 de Wet inkomstenbelasting 1964 waarnaar hij verder ging als de Wet inkomstenbelasting 2001.

 

Wanneer is de inkomstenbelasting 2011 van toepassing?

 

Wanneer je geld verdient moet je belasting betalen, dat is logisch. Toch weten veel mensen niet de exacte regels.

Een inkomstenbron is al reden genoeg om inkomstenbelasting te moeten betalen. Maar wat is nou precies de definitie van een inkomstenbron?

 • Je participeert in de Nederlandse economische markt en drijft handel, verkoopt diensten of bent in loondienst
 • De inkomsten die je binnen hebt gehaald met het bedrijven van deze activiteiten zijn in je bezit
 • Er is met ‘voorbedachte rade’ gehandeld, geld verdiend en ondernomen.

Als u aan deze eisen voldoet dan kunt u geen enkele rechter meer wijsmaken dat u geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Ook niet dat u ‘niet doorhad’ dat u winst maakten of geld verdienden. Uiteindelijk betaalt iedereen netjes, zo houden wij ons land draaiend.