Zou jij ook graag meer dan modaal verdienen?

Je bent niet alleen. Veel mensen zouden geen ‘nee’ zeggen tegen een hoger inkomen. Deze mensen zijn alleen niet bereid er harder langer of harder voor te werken.

Geld maakt niet gelukkig. Veel mensen met een modaal inkomen zijn ontzettend gelukkig, zeker in Nederland. Maar een ruimere portemonnee heeft zeker voordelen.

Ik heb het dan niet over een extra auto of een tweede vakantiehuis. Spullen kopen met geld maakt inderdaad niet gelukkig. Maar mensen met genoeg geld hebben wel een grote zorg minder. Ze hebben minder stress, minder zorgen, en meer vrijheid.

Zekerheid. Vrijheid. Rust.

Geld maakt niet gelukkig. Maar het maakt je leven wel makkelijker. Hieronder lees je drie manieren waarop je leven aangenamer wordt wanneer geld geen zorg meer is.

 • Meer zekerheid. Als je genoeg geld hebt kan je rustig achterover leunen. Je weet dat je comfortabel met pensioen kan gaan. Je kan de kleinkinderen naar school sturen. Of je kan die mooie wereldreis maken. En je hoeft er niet elke euro voor om te draaien.
 • Meer vrijheid. Je hebt alle vrijheid om de leuke dingen in het leven te doen. Je kan vroeg met pensioen, of minder werken. Je hebt meer tijd voor de kinderen. Je hebt meer tijd voor je hobby’s.
 • Meer rust. De meeste ruzies in een relatie gaan over geld. Als geld geen zorg meer is, is dat ook een zorg minder voor je relatie. Je kan dan alle krantenberichten lezen zonder rillingen te krijgen over de toekomst van je baan, je inkomen, of je pensioen. Mensen met genoeg geld hebben meer rust in hun leven.

Een passief inkomen – wat is het

Ok. Leuk. Maar hoe ga je dan extra geld verdienen als je al voltijd werkt?

Eerst moet je begrijpen hoe geld werkt. Het is namelijk niet nodig om extra te werken om meer te verdienen. Het is een kwestie van slimmer werken.

Rijke mensen zijn in grote lijnen allemaal hetzelfde. Ze werken niet voor hun geld. Ze laten geld voor hen werken. Hierdoor worden ze letterlijk slapend rijk.

Dit noemen we een passief inkomen. Passief inkomen is het tegenovergestelde van actief inkomen, zoals een uurloon.

Rijke mensen snappen als geen ander de kracht van passief inkomen. Hieronder leg ik uit hoe ook jij dit magische concept kan toepassen om je inkomen binnen enkele jaren te verdubbelen. Lees dus gauw door.

Hoe krijg je een passief inkomen

Passief inkomen is geld dat je verdient zonder te werken. Het is inkomen uit kapitaal.

Door geld te investeren in bezittingen verdien je automatisch een inkomen. Voorbeelden van bezittingen en hun inkomen zijn:

 • Vastgoed (huur)
 • Obligaties (rente)
 • Aandelen (dividend)

  Investeer vandaag je geld in bezittingen als deze en je passief inkomen is binnen enkele jaren genoeg om van te leven.

Is een passief inkomen bouwen moeilijk?

Investeren in bezittingen is niet moeilijk of riskant. Al denken veel mensen dat wel.

De enige manier om rijk te worden is om langzaam rijk te worden. Snel rijk worden is, behalve met veel geluk, voor de meeste mensen niet mogelijk.

Investeer voor de lange termijn en bouw geleidelijk een passief inkomen op. Hier pluk je in de toekomst de vruchten van.

Lees jezelf goed in over de voordelen en nadelen van investeren. Voor vastgoed heb je veel geld nodig om te beginnen, maar je kan ook een hoger rendement verdienen. Obligaties verdienen minder, maar hebben wel een constant inkomen. Aandelen schommelen meer dan andere beleggingen, maar de potentiele winsten zijn ook veel groter.

Het belangrijkste is dat je belegt voor de lange termijn. Je belegt om een passief inkomen op te bouwen. Niet om over één dag rijk te worden.

Een passief inkomen bouwen in twee stappen

Je kan al voor een paar euro aandelen kopen van de meest winstgevende bedrijven ter wereld. Daarom zijn aandelen voor bijna iedereen de meest geschikte bezitting om in te investeren.

Er zijn twee dingen die je moet doen om een bovenmodaal inkomen te krijgen. Elke maand veel geld sparen, en dat spaargeld slim beleggen. Zo simpel is het. Rijk worden is niet ingewikkeld, maar het kost wel discipline.

 • Sparen – Leg elke maand een vast bedrag opzij voor later. Stel je aankopen vandaag uit zodat je daar later de vruchten van kan plukken.

  Consumeer minder en investeer meer. Door je geld vandaag te investeren in bezittingen die een passief inkomen genereren kan je over een paar jaar je aankopen financieren van je passief inkomen.

  Sparen is voor veel mensen lastig. Aankopen uitstellen vergt discipline. Maar als je een doel hebt en een plan van aanpak maakt dan is het zeker mogelijk. Slim sparen is de eerste stap naar een bovenmodaal inkomen.

 • Investeren – Sparen is tegenwoordig helaas niet genoeg. Je krijgt van de bank minder dan 2% rente op je spaarrekening, terwijl de inflatie op bijna 3% ligt.

  Dat betekent dus dat je geld minder waard wordt.

  Als je investeert in aandelen van sterke en winstgevende bedrijven wordt je geld over de lange termijn automatisch meer waard. Hoe dit kan lees je hier.

Waarom ook jij langzaam rijk kan worden

Geld maakt niet gelukkig. Financiële vrijheid echter wel. Daarom is een passief inkomen zo goed voor je. Deze magische combinatie, slim sparen en verstandig beleggen, is je sleutel tot rijkdom.

Langzaam rijk worden is verstandig rijk worden. Verander je leven niet ingrijpend om je financiële situatie te verbeteren. Spaar elke maand een vast bedrag en investeer het in veilige bedrijven die over de lange termijn meer waard worden.

Geld maakt niet gelukkig, maar het geeft wel meer rust, vrijheid, en zekerheid. Begin daarom vandaag met het bouwen aan een passief inkomen. Je plukt er over een paar jaar de vruchten van.

Over de auteur

Seadna Quigley is mede-eigenaar van www.mangodream.nl, een blog waarin je leert hoe je een passief inkomen opbouwt. Op zijn website lees je alles over het genereren van een passief inkomen door slim te sparen en verstandig te beleggen in aandelen. Neem gerust een kijkje op zijn blog, of stuur hem je vragen of opmerkingen via seadna@mangodream.nl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>